Τήνος

Πισω

Οι βόρειες Κυκλάδες ξεδιπλώνουν τα βαθυγάλανα νερά τους και σας υποδέχονται στο νησί του Αιόλου, την Τήνο. Η «Υδρούσα» ή «Οφιούσα» ,όπως είναι γνωστή η Τήνος, αποτελεί το στολίδι της κυκλαδικής ομορφιάς. Τα αμέτρητα γραφικά χωριά της με τα πλακόστρωτα μονοπάτια και τις πλατείες, τα παραδοσιακά ξωκλήσια που ξεπροβάλλουν μέσα  από το χρώμα της ξερολιθιάς, οι περιστερώνες που ακόμα και σήμερα διατηρούνται και προκαλούν θαυμασμό, οι απέραντες παραλίες που καλύπτουν όλο το νησί , όλα αυτά συνθέτουν αξέχαστες εικόνες . Η άγρια ομορφιά της Τήνου σε συνδυασμό με την παραδοσιακή και καλλιτεχνική ζεστασιά που ξεπροβάλλει από κάθε άκρη  του νησιού, ανταμείβουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Όλα τα παραπάνω συνοδεύστε τα με καλό φαγητό! Τοπικά εδέσματα όπως η φουρτάλια, η λούζα, η γραβιέρα και η νοστιμιά που δίνουν σε όλα τα φαγητά οι τοπικές μαγείρισσες σε συνδυασμό με το κρασί από ντόπια σταφύλια, ολοκληρώνουν το παζλ ενός γνήσιου μαγευτικού κυκλαδικού νησιού…

Η Τήνος είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων και έναν από τους κοντινούς κυκλαδικούς προορισμούς. Αφιερώνοντας κανείς χρόνο για να γνωρίσει το νησί ,ανταμείβεται στο έπακρον από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των χωριών, την άγρια και πρωτότυπη ομορφιά του φυσικού τοπίου , την καλλιτεχνική αύρα που πλανιέται σε  κάθε λημέρι απ’ όπου πέρασαν, ο Νικόλαος Γύζης, ο Νικηφόρος Λύτρας, ο Γιαννούλης  Χαλεπάς.

Ξεκινώντας κανείς από την Χώρα της Τήνου, θα διακρίνει τον επιβλητικό ναό της Παναγίας της Τήνου που αποτελεί θρησκευτικό προορισμό για κάθε πιστό. Ο παλαιός δρόμος της Παναγίας, γεμάτος με μαγαζάκια τουριστικών ειδών σφύζει από κόσμο ενώ η Παλλάδα , το στενό που φιλοξενεί εστιατόρια, καφετερίες και   μπαράκια σας υποδέχεται σε όλη τη διάρκεια της μέρας προσφέροντας έτσι καλό φαγητό και ψυχαγωγία.

Συνεχίστε την περιήγησή σας προς τα ,γεμάτα μυστικά, χωριά της Τήνου. Τα χωριά Αγάπη, Αρνάδος, Αετοφωλιά,η Βωλάξ με τους τεράστιους λίθους διασκορπισμένους στην κοιλάδα ,ο Κέχρος, Καλλονή και Κώμη, ο Κάμπος και ο Ταραμπάδος με τους Περιστερώνες, η Καρδιανή , Κτικάδος, τα Λουτρά,ο Μαρλάς, ο Πύργος με το Μουσείο και τη Σχολή Καλών Τεχνών, τα Μοναστήρια, οι παραθαλάσσιοι οικισμοί Αγ.Φωκάς ,Κιόνια με το ναό του Ποσειδώνα , Αγ.Ρωμανός, Υστέρνια, Πάνορμος , Κολυμπήθρα, , Σκυλαντάρι, Αγ.Ιωάννης Πόρτο με τις απέραντες θαλάσσιες εκτάσεις, η Λιβάδα της εξωτικής ομορφιάς, η Παχιά άμμος…όλα αυτά και άλλα τόσα καλύπτουν τις προσδοκίες του επισκέπτη και του χαρίζουν πρωτόγνωρες εμπειρίες και εικόνες.

Χαρτογραφημένα μονοπάτια για πεζοπορία, θαλάσσια σπορ και καταδύσεις προσθέτουν μια πινελιά ανανέωσης και εξέλιξης στις δραστηριότητες του νησιού για τους λάτρεις της φύσης και των extreme sports.

Μετά από μια γεμάτη ημέρα ,η νύχτα έρχεται γεμάτη διασκέδαση στα μπαράκια και τα clubs του νησιού με ποτό και μουσική για όλα τα γούστα….μέχρι το ξημέρωμα.

Το Τουριστικό Γραφείο Trippy.gr σας προσκαλεί να ανακαλύψετε την διαφορετική , φιλόξενη και εναλλακτική Τήνο.